Monday, 27 February 2012

THe Journey Of Tears


Lets start with Bismillahirrahmanirrahim...

Balik dari meeting tadi plan nak tido, tapi mata tak terlelap padahal semalam tido lewat gak.. dari terkebil-kebil atas katil kaki ni bangun tanpa dapat order pun automatic jer jalan amik laptop. Bukak dashboard blog ingat nak kemaskan sikit blog yang bersepah ni, delete post2 yang tak terpublish ( fyi aku suka simpan entry sebab malu-malu tikus nak publish )  then terjumpa entry THE JOURNEY OF TEARS ni.. entry ni aku tulis masa black hour dulu. masa sedih giler vavi dengan pemergian kawan-kawan seperjuangan. Terbaca entry luahan perasaan ni.. yang tak jadi nak publish dulu sebab emosi tak berapa nak stabil. Masa ni aku still sem 2 foundation tragedi 10 Mac 2011, masa ni lagi 4 hari nak birthday aku, 14/Mac 2011, lagi 12 hari nak 10 Mac 2012, then cukupla setahun they leaving us.
Malam ni rasa sayu jer.. balik dari cafe, on9 fb...tetiba terpandang profile picture Amos Tan., picture Iniyan masa main badminton..automatically hati ni rindu kat jugak dekat yin, joseph and Alex... dalam hati ni.. selalu jer ingatkan.. tak nak lagi bersedih atas pemergian dieorang.. tapi i know my heart is lying to me... they'll always in my memory..forever.. depan kawan-kawan lain memang mampu nak buat-buat tabah.. buat2 sabar.. tapi bila sorang diri.. gagal nak kawal emosi.. rasa nak bercerita pasal dieorang jer malam ni.. tak pe kan.. nak abadikan kenangan bersama dieorang dalam ni... sebab dieorang tak pernah luput dalam ingatan...  
  Iniyan Meganathan 
kami selalu usik-usik dia panggil die Yen..tak ada orang boleh lawan cara dia bagi speech.. ayat dia guna.. bombastic words yang dia pakai.. honestly.. MI kagum dengan dia.. bila dia kat depan bagi speech dia yang superb tu..MI akan diam.. dengar jer..walaupun kadang-kadang..tak dapat tangkap apa yang dia cakap.. sebab English dia high level.. MI ni lower standard user...masa debate pun sama la..lepas habis jer hujah-hujah dia tu.. kami semua tepuk tangan..riuh satu kelas.. sama ada setuju dengan apa yang dia kemukan atau saja-saja nak bagi nampak gempak.. moment tu.. masih terbayang-bayang dalam ingatan ni... cara dia cakap..suara dia.. masih segar dalam ingatan.... Yen ni bookworm... mesti akan ada buku baru tiap minggu atas meja dia tu.. sebab tu dia boleh jadi best speaker.. lagi satu.. dia president ELS kami..he's a great leader..tegas n dedicated..tapi pada masa yang sama.. toleransi dengan kami.. esp MI.. setiausaha dia yang selalu lewat pergi meeting..dalam Gerko..Yen jadi partner MI.. w/pun group kami selalu kalah sebab MI.. dia senyum jer..
Phuah Joseph
kami panggil dia Jo.. sometimes kami panggil dia  jusoff.. saja nak joking dengan dia... =)..MI suka panggil dia dengan nada tinggi... then dia akan tengok dengan mata terkebil-kebil.. emmm sweet memory tu..lagi satu yang MI paling ingat pasal dia... dia suka ajuk bahasa kelantan.. cara kami cakap.. lepas tu kami akan gelakkan dia sebab cara dia sebut tu.. memang salah.. dan kelakar bunyi nyer.. tambah lagi dengan pelat chinese nyer... Jo..Jo.. =)  muka Jo baby face... cute camtu.. langsung tak nampak macam 18 19...bila tengok dia picture dia yang tersenyum.. MI terikut untuk senyum sama.. walaupun hati ni sedih....kami cop Jo sebagai student yang paling pandai dalam kelas.. sebabnyer ? result SPM dia paling gempak.. 13A..lagi satu jo suka gelak dengan suara yang kuat.. tak peduli da sape yang tengok dia.. sampaikan MI pun ikut nak tergelak sama..sebab kelakar tengok cara dia gelak... last sem Jo jadi KU untuk TESL 2.. sume kerja beres..and Jo jer  yang berani cakap depan Mr K.. lecturer kami yang agak tegas. =) jo..jo.. 
Yap Sin Wei 
Nama penuh memang Yap Sin Wei.. tapi kami tak pernah panggil nama tu.. kami kat sini panggil dia Alex.. alex sama batch dengan MI, Iniyan, Joseph and Yin tu classmate MI.. Alex.. MI suka dia... dia comel and..sangat2 peramah.. kalau terserempak dengan dia.. konfem dia akan tegur dulu..Alex chinese frenz yang 2nd paling rapat ngan MI.. 1st YIn... last day tu..kami terserempak dekat laundry.. mungkin Tuhan bagi peluang kat MI untuk jumpa Alex buat kali terakhir.. kami borak panjang hari tu..sebelumnyer.. kami tak pernah macam tu.. setakat bertegur sapa kalau terserempak.. MI masih ingat.. Alex wish me luck in exam... dia cakap kesian kat budak2 TESL sebab kena jawab exam yang susah..dia prihatin terhadap kami..tQ Alex..
Goh Shu Yin
Yin my best friend.. Irah miss u yin... banyak sangat benda disekeliling irah ni yang mengingatkan irah pada yin... irah tak kuat bila tiba giliran yin.. my tears easlily drop.. uncontrolled yin.. picture yin.. lukisan yang yin lukis untuk irah.. semua ada lagi.. irah simpan baik2.. sebab irah tau..irah takkan dapat lagi lukisan macam tu lepas ni.. masa mula-mula datang sini...1st person yang irah tegur kat dewan.. yin la.. rapat time orientasi..sampai whole sem.. sem lepas dalam bilik bestari yin suka main game.. lepas tu kerja kita selalu buat last2 minute then gelak same-same sebab orang lain buat awal dari kite pun tak siap lagi..kita buat kejap jer.. tak tau la betul ker tak kerja tu... yin..yin.. lepas tu yin suka conteng-conteng buku irah dengan lukisan kartun..irah cakap tak cantik..sebab nak kacau yin.. sebenarnya irah suka.. yin suka makan sayur,, kalau pergi makan kat kantin.. sayur la yang yin ambik.. banyak pulak tu...yin cakap makanan berdaging tak bagus sangat untuk kesihatan.. irah senyum jer sebab irah suka makan lauk ayam, ikan.. =) yin tak suka irah amik pic yin.. tapi irah ambik jugak.. yin suruh delete irah ignorekan ajer.. pura-pura tak dengar.. now i know my reasons for doing that...kalau irah nak tulis semua kat sini pasal yin... memang takkan habis..sebab terlalu banyak nak diceritakan.. cuma irah terkilan.. hari-hari terakhir yin masih ada.. kita dah tak rapat sangat.. macam ada gap yang irah tak tau kenapa.. seminggu sebelum yin pergi.. kita tak pernah balik sekali... borak giler2 macam yang selalu kita buat.. tu jer la yang irah terkilan.. tapi dah takdir macam tu... irah redha.. irah dah pakai baju hitam macam yang yin cakap sebelum yin pergi... irah cuba untuk tabah masa tu... irah selalu mimpi pasal yin..tapi irah tak bagitau orang lain.. irah call ma.. sebab irah takut.. ma cakap tu cuma fikiran irah yang terlalu pikir pasal yin... yin r.i.p kat sana yer.. irah sentiasa rindukan yin...

'friends they come and go but true friends comes and stick with you and even if they left, they still stick in your heart forever....  '



- these people remains alive in my heart.. =') Salam.

5 0 comments:

aReLaN said...

kenapa ngan diorang??hmmm..sabar k.

Myss Irah said...

arelan : kemalangan maut kereta ngan kereta..

Myss Irah said...

btw thanks...(':

MaiRa QuEeN said...

semoga tabah k..jemput la ke blog sy..


Ye la memang aku tak cool macam KO!
http://www.mairaqueen.com/2012/02/cool-hanya-pada-tempatnya.html

My name means = Pink said...

thanks... i will (: