Monday, 16 May 2011

Selamat Hari Guru..!!!


Bismillahirrahmanirrahim..
Entri ni dibuat dalam keadaan mengantuk dan kekeringan idea plus penat sebab baru pulang dari IPG KDRI...tengok persembahan teater Macbeth dieorang yang mantop.. ^^,, tapi disebabkan keinginan nak buat jugak entry untuk hari guru ni....MI ambil batang mancis letak bawah mata tak nak bagi terlelap.. ok itu tipu.. tahun ni 1st time MI sambut Hari Guru sambil memegang title bakal guru.. walaupun baru bakal..belum guru lagi..tapi dah terasa spirit dia.. kalau guru betul yang dah mengajar berpuluh-puluh tahun da..tak tau la macam mana.. ^^

MI yakin setiap seorang dari kita mesti ada paling kurang sorang guru febret kat sekolah.. guru tu yang paling kita ingat sampai sekarang sebab kebaikan dia atau pun pape jer lah specialities guru tu yang membuatkan kita tak boleh lupa pasal dia.. MI pun ada bukan satu tapi ada la beberapa orang.. kalau boleh nak ingat semua cikgu2 nak contact dengan semua tapi tak mampu.. T_T so cara yang paling senang post ucapan selamat hari guru kat wall fb kita.. biar satu dunia nampak.. korang dah buat belum? kalau belum buat cepat..! kalau ada kelebihan rajin pergi post kat wall personaly.. ^^,



kalau yang dekat dengan ikgu tu boleh la bagi hadiah... adik-adik yang masih sekolah lagi... kalau MI ni dah tua bangka..mana pergi sekolah dah.. kalau nak bagi hadiah pun  kena pakai post hencik Firelfy @ mak cik pos laju.. tak larat nak hantar semua deii.. T_T

guru.. insan mulia yang sentiasa sabar dengan karenah pelajar.. kalau ada pelajar yang masih tak faham dengan apa yang dia ajar nak ulang banyak kali pun cikgu sanggup.. asalkan student faham.. nak melayan karenah pelajar yang pelbagai.. tambah cikgu sekolah menengah yang terpaksa berdepan dengan pelajar aka remaja yang baru nak meningkat naik.. yang sentiasa memberontak.. tapi cikgu sabar..

ilmu yang cikgu bagi memang takkan dapat dibanding dengan wang ringgit intan permata.. terlalu berharga... ilmu yang cikgu bagi kita akan pakai seumur hidup... dapat diperturunkan pada anak-anak lagi.. hmm mulia nya insan yang menjadi guru ni... umpama lilin membakar diri untuk menerangi orang lain.. ( walaupun ayat cliché MI nak tulis jugak :P )


so dikesemapatan ni MI nak ucapakan  selamat hari guru pada guru-guru yang dah ajar MI sampai MI boleh jadi macam sekarang.. guru tadika.. guru sekolah rendah.. guru sekolah menengah  and yg paling latest lecturer2 kat IPG Kampus Sultan Mizan.. esp lecturer JBB.. emm personal plak..

ok..setakat ni jer la,, got to cleep... bwaahhhhh ( menguap.. hehe ) adiozz.. Wslm..

1 0 comments:

nureenina said...

selamat hari guru buat bakal guru...semoga menjadi pendidik yg berjasa one day :)