Friday, 8 April 2011

KECANTIKAN WANITA

Lets Start with Bismillahirrahmanirrahim....

Pada entri yang lepas MI ada cakap pasal nak jadi Ratu Cantik Muslimahkan.. pada yang tak baca lagi tak payah la nak tau.. tapi MI nak letak jer link ni kat sini korang jangan baca ea.. link ni sebagai hiasan jer.. ~lalalililululaa....~ nak jadi cantik memang la susahkan.. kena pergi salon...spa...buat rambut, buat facial, pedicure manicure.. nak kena pakai baju yang lawa-lawa lagi..senang cheghito cerita memang susah la.. MI pun tak gheti  reti nak ulas panjang pasal tu nanti korang baca ajaran yang sesat lak XD nak senang follow tips yang MI jumpa ni.. free jer tak payah keluarkan duit.. dapat pahala lagi.. jadi cantik jugak kan.. cantik dalaman akan menyerlahkan kecantikan luaran.. an2..? hee~~ 


Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkanlah kata-kata kebaikan. 
Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai. 
untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, bagikanlah makanan dengan mereka yang kelaparan. 
Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari. 
Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. 
Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain. Perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni.



Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah
senantiasa. Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur. Dan dengan
bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.



Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakan, bukan pada bentuk tubuh, atau cara dia menyisir rambutnya. Kecantikan wanita terdapat pada mata, cara dia memandang dunia. Kerana di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.



Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajah. Tetapi pada kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta dia berikan. Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.


p/s: Lumrahnya setiap dari kita sentiasa ada keinginan tapi amat sukar untuk di praktikan..

7 0 comments:

Fatma Diyana MB. said...

wahh. nice info :))

IeRa said...

^_^

++nOTy guGUrL++ said...

''tbaek''....^^

Myss Irah said...

fatma : yup.. indeed.. =)

Myss Irah said...

iera : ( n _ n )

Myss Irah said...

notty gurl : =)

Anonymous said...

No man is a hero to his valet.