Sunday, 17 April 2011

Pompuan yang paling suka letak lagu dalam blog?

Kenapa tiba-tiba terasa nak bangkitkan isu yang tak berapa nak penting ni...? setuju tak dengan argument kat atas tu..? emm kalau nak ikutkan pengalaman MI dalam dunia blogging ni.. memang tak layak nak di ambil pakai sebabnyer.. teramat-amatlah ciput.. jangankan setahun jagung..ketiak jagung pun tak sampai lagi ( korang faham tak? err..tibai jer la.. ) MI cakap ni berdasarkan pemerhatian MI sepanjang dok blogguling, blogjumping ,blogwalking segala bagai tuh.. and..acap kali terjumpa komen macam kat bawah ni..



tak nampak? klik la bagi beso..



Kepada insan yang bernama perempuan..jangan sentap ea.. ^^ sebab tak semua blog blogger perempuan ada lagu.. blog MI pun tak pasang lagu.. personal opinion ? 
  • MI rasa lagu ni macam gangguan untuk readers macam MI ni yang tak boleh membaca bila ada dengar lagu... ( mula la nak melalak )
  • Lagi.. MI percaya mostly bloggers akan bukak banyak tabs sekaligus bila nak blogwalking, so kalau blog si polan ni dah ada lagu..si polan ni pun pasang lagu jugak yang mane satu nak dengar? tak ker pening wiring sistem dalam telinga.. cukup bulan pekak jadinyer.. ( drastik2...)
  • Nak lagi..? ok...MI beranggapan bahawa kalau reader nak dengar lagu dia boleh pasang sendiri..(dalam lappy takkan tak lagu kowt..) so tak perlu nak rajin-rajin nak bagi khidmat lagu percuma.
  • MI dapat tau yang pasang lagu ni menambahkan berat blog kita... bila dah berat lambat la loading.. kalau blog  tu tak ada lagu pun dah berat..ada lagu? obesiti la jawabnyer... 
  • Tambah ada yang pasang lagu automatically sampai maximum volume.. tak ker terkezut sapa2 yang dengar.. tiba-tiba jer memecah gegendang telinga.. so agak irritating... =)  
Setakat itu lah personal opinion MI.. (macam dah panjang sangat jer).. Tapi advantages pasang lagu pun ada jer..cuma MI tak nak ulas panjang lebar kat sini...bagi yang pasang lagu tu.. tak kira anda laki ker.. pompuan ker.. letak la button play and stop tu ea.. sebab ada blog yang MI pergi tak boleh tutup lagu nyer sebab hidden button.. tak pun kotak music dia memang tak ada button play and pause.. ( automatic).. if case like that..terpaksa la navigate ke blog lain.. tak sempat nak baca entri manyak-manyak..T_T ..lugi ooo..

p/s: Blogger laki pun ada jer yang pasang lagu cuma pompuan lagi manyak.kot?..hee~ bagi la pendapat korang kat ruang komen ea..yang ni cuma pendapat MI sebagai blogger hingusan dalam dunia blogging ni.. setakat ni jer la ea hayat entri ni....no hard feeling k.. entri sembang kosong jer ni.. lalalala... adiozz..Wslm...

9 0 comments:

misz fae said...

betul3..
dulu fae p0n ade letak lagu gak..
tapi skrg tak lagi da..;)

meh la singgah blog fae:

http://fzhjmldn.blogspot.com

josrevalution said...

salam pg..amm ad btl jg tu lau ad lgu msa sdg bca entry..x dpt fokus..n kdg2 uat trikut rentk ys sma lgu tu ngn blog lain.. n mmg x bgtu bgs lh d dgr.. mlainkn lau org yg cma nk lwt n dgr lgu je yg ska lgu2 hehe....bkn sa ckp x ska dgr lgu lh.. c ma sa jg brpndpt lau nk psg lgu kna ad kin stop@pause..hehehe http://josrevalution.blogspot.com/2011/04/kisah-bapak-anak-daranya-bedah.html

aisya said...

sebab tu, kdg2 mute sound kalau nk blogwalking... kalau mood elok ckit tu, baru la nk dgr.. tp agak xsuke la kalau lagu tu xboleh nk tekan stop atau pause.. huhu

♥Putri ilyanie♥ said...

ooo.. cik putri ada letak lagu.. dulu tak letak.. kwn2 yg dtg ckp mcm sunyi je.. cik putri pun letak lagu kegemaran putri dan rumet2 putri dan mgkin kegemaran anda juga.. tapi jgn wisau.. klo xsuka blh stop kan lagu tu.. ada button stop.. heheee.. senang2 jenguk putri ye..

Myss Irah said...

misz fae : ni pendapat MI jer taw.. ^^ ok2... i'll hit yours..

Myss Irah said...

josrevolution: hehe ada jugak kan org yg suka dgr lgu smbil membce..^^

Myss Irah said...

ausya : hehe..same2..^^

putri : masing2 ada pendapat bbeza..^^ ok t MI vsit yours..^^

Fatma Diyana MB. said...

betul tu. setuju ! hee. tapi saya tak kisah punn sbenarnya yang nak pasang lagu. sebab saya dah tutup awal-awal volume kat laptop kalau nak bw :) jadi tak kisah laa, dia nak 'melalak' sekuat mana punn. hee.

Myss Irah said...

Fatma : haha..pandai2..^^ thumbsup..heee